For the english version of this document, please see here.


TERMENI SI CONDITII

Condiții generale
Clientul este rugat să citească și să confirme acceptarea Contractului de Închiriere. Acesta trebuie să îndeplinească toate condițiile stipulate mai jos. Proprietarul își rezervă dreptul de a refuza închirierea unui autovehicul fără explicații.

Vârsta clientului
Clientul și conducătorii desemnati, menționați în prezentul contract, trebuie să aibă minim 21 de ani și să fie posesorii unui permis de conducere valid, cu o vechime mai mare de 1 an.

Plata
Tarifele sunt stabile în Euro și conțin TVA-ul și asigurările către terți. Plata cash se face în avans, în USD, Euro, sau lei la cursul BNR din ziua plății.
La livrare, se solicită o garanție de 200 – 400 Euro. Garanția va fi utilizată pentru penalizare, în cazuri de distrugeri constatate în interiorul sau exteriorul autoturismului(200 Euro), furt ale părților autoturismului(300 Euro), pierderi ale documentelor autoturismului(100 Euro) sau ale cheilor autoturismului(150 Euro) etc. Aceasta sumă va fi returnată la recuperarea autoturismului în bună stare de funcționare și de caroserie, cu toate documentele, accesoriile și echipamentele din dotare.

Carburant si ulei
Combustibilul nu este inclus in pret si se afla in sarcina clientului. Masina se livreaza cu rezervorul plin, urmand a fi returnata in aceeasi stare. La returnarea masinii, pentru combustibilul lipsa, indicat la bord, se calculeaza penalizari de 1 Euro/litru. Uleiul si intretinerea vehiculului sunt in sarcina proprietarului.

Predarea si recuperarea autoturismului
Livrarea si restituirea autoturismului se face la locul, data si ora indicata de client si mentionata in Contractul de Inchiriere, fara costuri suplimentare pe raza orasului Bucuresti. Livrarea si restituirea se poate efectua si la alte locatii din tara, cu acordul proprietarului si pe baza unui tarif convenit.
Autoturismului va fi predat clientului in conditii generale bune, fara defecte ascunse sau vizibile, orice informatie asupra conditiilor de prezentare a autoturismului fiind facuta in contract.
Clientul va returna autoturismul inpreuna cu actele, accesoriile si echipamentele la locul, data si ora precizate in Contractul de Inchiriere.
In caz de intarzieri anuntate, de pana la o ora, nu se percep tarife suplimentare. La returnarea autoturismului cu o intarziere anuntata, mai mica de trei ore fata de ora specificata in Contractul de Inchiriere, se percepe un tarif suplimentar pentru o jumatate de zi de inchiriere, iar la intarzieri de peste trei ore se percepe un tarif suplimentar pentru o zi de inchiriere.
La expirarea duratei de inchiriere prezentul contract devine nul, daca nu s-a convenit altfel iar proprietarul isi rezerva dreptul de a declara autoturismul la politie ca fiind furat.

Utilizarea autoturismului
Clientul se angajeaza sa conduca autoturismul inchiriat respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice si alte reguli cum ar fi:
– nu va supraincarca autoturismul si nu-l va folosi pentru transportul de marfa;
– nu va folosi autoturismul in curse, teste, sau pentru a impinge sau remorca alte vehicule sau remorci;
– nu va efectua reparatii asupra autoturismului decat la garaje auto autorizate si numai cu acordul si conform cu instructiunile proprietarului, fiind rambursat pe baza prezentarii facturii eliberate in numele proprietarului, insotita de devizul de reparatii;
– nu va lasa masina deschisa (usi, geamuri, compartiment bagaje) sau cheile in contact;
– va utiliza autovehiculul in concordanta cu instructiunile de folosire a autoturismului emise de producatorul acestuia;
– nu va circula pe drumuri accidentate, desfundate si/sau nedeschise circulatiei rutiere;
– va circula cu autoturismul numai pe drumurile marcate pe harta.
– va verifica permanent indicatoarele de bord, va opri imediat autovehiculul si va anunta proprietarul masinii in cazul aparitiei unei anomalii sau defectiuni in functionarea autovehiculului. Neconformarea atrage dupa sine plata integrala a remedierii defectiunilor survenite.
– nu va depasi viteza legala pe drumurile publice.
Nerespectarea acestor reguli de utilizare mai sus mentionate poate atrage dupa sine retinerea garantiei si plata de client a reparatiilor aferente pentru aducerea autovehiculului la starea de functionare initiala.

Asigurari
Vehiculul este asigurat pentru daune cauzate tertilor numai pentru perioada de inchiriere specificata in Contractul de Inchiriere.
Proprietarul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru obiectele lasate in autoturism, pe durata perioadei de inchiriere.
In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile de reparatii.

Jurisdictie
Orice litigiu ce apare in derularea prezentului contract va fi supus instantelor competente a jurisdictiei din Bucuresti.